середа, 29 травня 2024 р.

 В бібліотеці с. Малий Куяльник була підготована книжкова виставка "Шляхами слов’янської культури "

Щороку 24 травня ми вшановуємо пам'ять рівноапостольних Кирила і Мефодія, а також відзначаємо День слов’янської писемності й культури.
Це свято стало символом визнання великого внеску святих Кирила та Мефодія у розвиток слов'янської культури, освіти та писемності.
Наш спільний обов’язок не лише дбати про історико-культурну спадщину, а й забезпечувати розвиток сучасної креативної української культури.
Утверджуймо імідж високоосвіченої української нації та плекаймо неоціненний скарб – нашу мову, адже лише любов до власної історії, примноження культурної спадщини свого народу є основами морального та духовного розвитку суспільства.




Все реакц


23 травня в Україні - День Героїв це особлива дата, яка має цінність, адже всіх громадян країни можна назвати героями, які по-своєму протистоять російській окупації.
В бібліотеці с Малий Куяльник бібліотекарем та зав. клубу була підготовлена книжкова викладка
"Герої, що змінили хід історії".
Я дивлюсь на світлини бійців,
Щирі посмішки, втомлені очі,
Сиві скроні та безліч рубців…
А мій розум сприйняти не хоче:
Це не сон, не синдром маячні,
Ця війна не в далекій країні,
Не в Іраку чи десь там в Чечні,
А в вишневій моїй Україні.
Саме зараз її вояки
Схід країни від зла захищають,
Б’ються на смерть мої земляки,
Кров’ю землю святу поливають.
Щоб країна ввійшла в майбуття
Вільна, сильна, без чвар та війни.
Віддають саме цінне -життя,
України найкращі син











 

 


В бібліотеці с. Малий Куяльник була проведена літературна година до 225-річчя від дня народження Оноре де Бальзака (1799-1850), французького письменника, драматурга.
В бібліотеці була представлена книжково-ілюстративна виставка «Оноре де Бальзак – основоположник соціального реалістичного роману»,
переглянули відео - фільм про життя та творчість письменника .
Оноре де Бальзак – класик світової літератури, знавець людських пристрастей і рушійних сил суспільного розвитку – в історію світової художньої літератури увійшов як один із засновників і найвидатніших представників критичного реалізму, основоположник реалістичного роману.
Бальзак прожив усього 50 років, а залишив величезну творчу спадщину. Головним досягненням романіста була його епопея «Людська комедія». Це справа всього життя Бальзака. Усього він задумав 150 творів, встиг написати 98 романів і новел, які разом складають єдину соціальну епопею його часу. Оноре де Бальзак вважає себе «секретарем» французького суспільства, складає перелік вад і доброчинностей, збирає найяскравіші приклади проявів пристрастей, змальовує характери, обирає найголовніші події з життя суспільства, створює типи шляхом поєднання окремих рис численних однорідних характерів. Він мріяв написати історію, забуту багатьма.







 

До Дня вишиванки в Бібліотеці с Малий Куяльник бібліотекар разом із зав.Клубу провели годину спілкування з учнями 7-9клас «Вишиванка – національна святиня». Діти ознайомились з орнаментами української вишивки організували Фото -зону, прикрасили вишитими рушниками, зачитали вірш, також наші постійні відвідувачки учасниці народного колективу "Рябінушка" сестри Рученко Л.А. та Стоматій В.А . заспівали пісню про вишиванку.











 

З Днем Матері!!!
У ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя - Свято Матері.
"Уся гордість і велич світу від матері"
У с .Малий Куяльник
Дітки привітали своїх матусь зі святом матері віршами та гарними квітами що зробили власноруч .








З Днем Матері!!!
У ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя - Свято Матері.
"Уся гордість і велич світу від матері"
У с .Малий Куяльник
Дітки привітали своїх матусь зі святом матері віршами та гарними квітами що зробили власноруч .








 

 

Сьогодні 8 травня День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років
Цей день присвячений пам'яті жертв Другої світової війни і є частиною міжнародного вшанування. Його встановлено відповідно до закону України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років".
В с. Малий Куяльник в бібліотеці була підготовлена книжкова виставка " "Квітни весно, вітаючи славу героїв".
Також відбулося покладання квітів біля Пам’ятника загиблим воїнам під час Другої Світової війни 1939-1945 років разом з старостою села Талмазан В.І. Та директором Куяльницького опорного закладу Думбрава Ю.І. також прийняли участь і жителі нашого села.
Зав. клубу Сергенчук Н.М. та бібліотекар Єфімова Г.Г.










"Великдень іде свято в душі несе" В бібліотеці с. Малий Куяльник бібліотекар разом із зав. клубу провели з дітьми великодній майстер клас з виготовлення великодніх корзинок та оздоблення писанок за технікою декупаж.










 

 


Напередодні Великодніх свят у центрі культури та дозвілля Куяльницької сільської ради відбулась великодня виставка - ярмарок «Диво писанкове».
Бібліотекар Єфімова Г.Г. та зав. Клубу Сергенчук Н.М. с. Малий Куяльник теж прийняли активну участь у благодійному ярмарку нами були представлені дитячі вироби та великодні смаколики .
А всі кошти, зібрані під час заходу підуть на





допомогу Збройним Силам України.



В бібліотеці с. Малий Куяльник бібліотекар Єфімова Г.Г. разом із зав. Клубу Сергенчук Н.М. провели годину пам'яті до 38-річчя від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції “ЧОРНОБИЛЬ — НЕЗАЖИВАЮЧА РАНА ПОКОЛІНЬ"
Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім’я їй — Чорнобиль.








 

 

Сьогодні, 23 квітня, виповнюється 460 роки з дня народження великого поета і драматурга Вільяма Шекспіра. Хоча день його появи на світ і не був точно зафіксований, джерела свідчать, що видатний геній народився саме цього дня.
В скарбниці письменника нестаріючі п'єси і вірші, які знаходять своїх шанувальників через десятиліття.
У бібліотеці с. Малий Куяльник була оформлена книжкова виставка до 460-річчя від дня народження англійського драматурга Вільяма Шекспіра, в бібліотеці було підготовано експрес-виставку «Вільям Шекспір – геній століть». На виставці демонструються літературні твори талановитого письменника світу та творчий набуток Вільяма Шекспіра для майбутніх поколінь. Мабуть у світі знайдеться не багато людей, які б не читали найвідоміші твори автора «Ромео та Джульєтта», «Гамлет», «Король Лір», «Сон у літню ніч» та інші. Для тих читачів, хто любить поезію, Шекспір подарував свої дуже гарні, чуттєві «Сонети».