четвер, 13 червня 2024 р.

 

В Бібліотеці с. Малий Куяльник була підготована книжкова викладка до 150 річчя від дня народження Марка Черемшини "Співець Гуцульщини "
Марко Черемшина (Іван Юрійович Семанюк) народився 13 червня 1874 р. в с. Кобаках Косівського повіту (тепер Івано-Франківщина) в селянській родині. Закінчив Віденський Університет (1906) і працював адвокатським помічником у Делятині, а з 1912 адвокатом у Снятині, де активно займався громадсько-політичною, літературною і культурно-просвітницькою роботою. На початку квітня 1896 р. в чернівецькій українській газеті «Буковина», яку редагував відомий письменник, критик і публіцист О. Маковей, надруковано перше оповідання І. Семанюка «Керманич» під літературним ім'ям «Марко Черемшина».
В бібліотеці представлено відомі твори Марка Черемшини різних років Про долю і джерела творчості письменника розмірковує у своєму есеї Ярема Гоян, лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка – літературний портрет Марка Черемшини має назву «Чистий, як душа українця».







Бібліотека с. Малий Куяльник
"Сонячна посмішка літа"
Літні канікули – гаряча пора для бібліотек та бібліотекарів, коли учнів не тільки обслуговують книгою, а й організовують для них цікаве і змістовне дозвілля. Літнє читання – чудовий час для покращення навичок читання у дітей. Читання малювання, ігри на свіжому повітрі найцікавіший відпочинок.













 

 До Міжнародного дня жертв безневинних дітей у світі та безневинних дітей жертв агресії Росії проти України .

Всесвітній день безневинних дітей – жертв агресії – це не лише день пам’яті, але й день відповідальності перед майбутнім. Це заклик до всіх нас боротися за мир і захищати права дітей, щоб жодна дитина не стала жертвою війни. Україна та світ не повинні забувати про цінність кожного дитячого життя і кожен з нас несе відповідальність за створення світу, де діти можуть жити без страху, насильства та агресії. Для України ця дата має особливе значення.
З початком війни на Донбасі у 2014 році та після повномасштабного вторгнення росії у 2022 році, життя українських дітей зазнало кардинальних змін. Вони стали безпосередніми свідками і жертвами, втратили свої домівки, батьків, здоров’я, а найгірше – свої життя.
Діти – це наше майбутнє, тож ми повинні робити все можливе, щоб вони могли рости в мирі та безпеці.











понеділок, 3 червня 2024 р.

1 червня в сільському клубі с.Малий Куяльник зав. Клубу разом з бібліотекарем провели конкурсно-розважальне свято « Моє дитинство золоте». Також до нас на свято завітала староста села Талмазан В.І та привітала діток зі святом і пригостила всіх присутніх морозивом за що їй щиро дякуємо!
Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань.
З днем захисту дітей!
У цей чудовий день, 1 червня, хочеться від щирого серця привітати всіх дітей з їхнім святом! Нехай кожна дитина буде щасливою, здоровою, оточеною любов'ю та турботою рідних. Нехай у їхньому житті буде багато радості, сміху, цікавих відкриттів та захоплюючих пригод.